Bespaar uzelf tot wel 70% in unze Europese Tsjechische schoonheidskliniek
Home » Behandelingen »Buikwandcorrectie » OP-Verloop

Buikwandcorrectie - OP-Verloop

Doel van de ingreep Door een buikwandcorrectie kunnen deze veranderingen op den duur verwijderd worden. Een vetafzuiging kan geen correctie vervangen, maar wel aanvullen. Bij ernstig overgewicht is een ingreep bijna niet mogelijk. Als hiervan sprake is is het noodzakeliljk om eerst af te vallen.
Operatie Voorafgaand aan de veeleisende operatie vindt een uitgebreid consult en onderzoek plaats. De arts tekent op de huid aan welk gebied moet worden ingesneden en verwijderd. Om ervoor te zorgen dat de littekens zo min mogelijk opvallen, wordt de insnede parallel aan de grens van het schaamhaar gemaakt. Daarvandaan moet de huid van de onderbuik tot over de navel, vaak tot aan de ribbenboog worden losgemaakt en strakgetrokken. Om de buikwand ongeveer tien centimeter naar beneden te kunnen trekken en de overtollige huid te kunnen verwijderen wordt eerst de huid rondom de navel losgemaakt. De navel wordt vervolgens op zijn nieuwe plaats gehecht en de strakgetrokken huid wordt in meerdere lagen gehecht. De wondranden, welke van verschillende lengte zijn, moeten daarbij aan elkaar worden aangepast, zodat er een gladde hechting ontstaat, die goed kan herstellen. Meestal worden er drains in het wondgebied aangebracht.
Narcose algehele narcose
Kliniekverblijf 2 tot 3 dagen
Na de operatie 24 uur na de operatie is absolute bedrust aangeraden. Tijdens de eerste dagen na de operatie zult U een gevoel van spanning en wondpijn voelen. Met een juiste positie (opgetrokken benen) wordt belasting van de hechtingen voorkomen. Tijdens de eerste 2 – 4 dagen worden wondvocht en bloed met behulp van aangebrachte drains afgevoerd. Om het genezingsproces niet te storen, mag bij het opstaan geen spanning op de hechtingen werken. Gedurende 4 – 6 weken moet er een drukpanty worden gedragen. Douchen is na 5 dagen weer mogelijk. Na 2 -3 weken kan men weer gaan werken (zwaar tillen voorkomen). Sporten is 6 - 8 weken na de ingreep pas weer mogelijk. Om complicaties te voorkomen, moet er uiterst zorgvuldig op de hygiëne worden gelet. Het resultaat van buikwandplastiek blijft tientallen jaren goed en hoeft daarom niet herhaald te worden.
Risico’s Zelden komt een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voor. Na ongeveer 6 - 8 maanden wordt het litteken licht van kleur. Bloeduitstortingen, zwellingen en gevoel van doofheid op de huid trekken geleidelijk weg. Met behulp van bloedverdunnende medicatie en bewegingsoefeningen wordt het risico van trombose en eventueel embolie voorkomen (afsluiting van een slagader door een bloedstolsel). Met antibiotica wordt een infectie voorkomen.


OP-Verloop | Commentaar | Tarieven


Bent U geintereseerd in een buikwandcorrectie,
neemt U dan s.v.p. vrijblijvend contact met ons op!

Augenkorrektur
OP-verloop
Commentaar
Tarieven

  © webdesign by artXBerlin   

  
    SiteMap :: Impressum :: Privacy policy :: Algemene voorwaarden
This website uses cookies. By further use you agree to the use. Privacy statement.