Bespaar uzelf tot wel 70% in unze Europese Tsjechische schoonheidskliniek
Home » FAQ

FAQ – Algemeen

Waarom zijn de ingrepen bij CZ-Wellmed zo gunstig in vergelijking met Nederland?

Dr. Kufa en Dr. Padera hebben niet zulke hoge personeels- en ruimtekosten als hun collega’s in Nederland. De artsen garanderen voor de ingrepen in het komende jaar uitzonderlijk aantrekkelijke prijzen. De kosten van levensouderhoud en salarissen zijn in Tsjechië ook na de toetreding tot de EU aanmerkelijk lager. De prijzen voor het materiaal (bijv. implantaten) zijn voor een tsjechische en een nederlandse chirurg gelijk duur. Alleen de personeels- en ruimtekosten, respektievelijk de verwahte winstmarge van sommige collega’s onderscheiden zich.

HygiŽne?
In operatieruimtes en binnen in de klinieken gelden dezelfde maatstaven als in Nederland. Buiten de klinieken en in het land bevindt zich veel in omvorming, bepaalde dingen kunnen iets eenvoudiger zijn, maar wel schoon.
Zijn Dr. Kufa en Dr. Padera gekwalificeerde artsen voor plastische chirurgie?
Dr. Kufa en Dr. Padera zijn gekwalificeerde artsen voor plastische chirurgie, met een lange ervaring en optimale esthetische resultaten op het gebied van schoonheidschirurgie.
Kan ik mij met de arts en het personeel verstaanbaar maken?
Beide artsen spreken engels. Mevrouw Vitu, onze medewerkster in Praag spreekt duits en engels. Ook enige verpleegzusters spreken engels.
Is mijn operatiewens reŽel?
Bent U onzeker, of bijv. buikcorrectie in plaats van vetafzuiging, eventueel een borstcorrectie in plaats van een borstvergroting, of een combinatie van borstvergroting met correctie noodzakelijk is, adviseren wij U ons foto’s toe te laten komen, die wij aan de kliniek toesturen. In principe kan alleen een consult met de arts ter plekke uitsluitsel geven. Om te kunnen beoordelen of de gewenste ingreep reëel is, zijn in geval van gelaatscorrecties, verstevigingsoperaties of twijfelgevallen foto’s noodzakelijk voordat er een afspraak wordt overeengekomen.
Hoe lang moet ik op een OP-termijn wachten?
Ca. 4 – 5 weken.
Zijn OP-combinaties op ťťn termijn mogelijk?
Buikcorrectie en borstcorrectie -->alleen beperkt mogelijk
Buikcorrectie en grote vetafzuiging --> helaas niet!
Vetafzuiging 1- 2 zonen en borstvergroting --> ja
Vetafzuiging en ooglidcorrectie - ja
Facelifting en buikcorrectie --> helaas niet!
Borstvergroting en ooglidcorrectie – ja
Wordt er korting bij een OP-combinatie gegeven?
Bij bepaalde OP-combinaties onder algehele narcose geven de artsen korting van € 200,00. Bij OP-combinaties onder algehele narcose en plaatselijke verdoving worden € 100,00 korting gegeven.
Is de privťkliniek voor deze operaties geschikt resp. gespecialiseerd?
Buikcorrecties of operaties, bij welke een langer kliniekverblijf noodzakelijk is, kunnen in Praag zeker worden uitgevoerd. De kliniek beschikt over voldoende beddencapaciteit en over een intensive-care afdeling.
Terugbetaling van de OP-aanbetaling ?
In geval dat er na het consult met de arts ter plekke redenen opkomen, die tot verandering van Uw beslissing leiden of U raakt de moed kwijt, dan krijgt U de aan ons betaalde aanbetaling zonder meer compleet terug.
Kan ik mijn OP-termijn verzetten?
Ja, dat is mogelijk, maar alleen in geval van ziekte, ongeluk, hogere macht.
Wat gebeurt er met mijn adresgegevens en de overhandigde foto's?
Uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres. en foto's worden door ons natuurlijk vertrouwelijk behandeld.
Worden de kosten door de ziektekostenverzekering overgenomen?
Alleen in uitzonderlijke gevallen – maar vragen kost niets.
Kan ik mijn menstruatie op de dag van de operatie hebben?
Ja, maar voorziet U het mogelijk zo, dat U de menstruatie niet op de dag van de operatie heeft.
Moet ik de anti-conceptiepil voor de OP-termijn stopzetten?
Nee, maar U zou de arts hierover moeten informeren.
OP-leeftijd onder 18 jaar??
Alleen met toestemming van de ouders en van de huis- of vrouwenarts.
Kan ik na de operatie vliegen?
Vliegen naar Nederland is na de operatie zonder meer mogelijk. Lange vluchten eerst na ca. 14 dagen
Hoeveel tijd moet er tussen 2 operaties onder algehele narcose liggen?
Minstens 8 weken
Krijg ik een ziektebriefje?
Buitenlandse artsen mogen geen ziektebriefje uitschrijven. Dat doet Uw huisarts.
Reisdokumenten?
Nederlandse staatsburgers hebben voor de reis een 3 maanden geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Patiënten zonder nederlands staatsburgerschap en hun begeleiding zijn voor der reisdokumenten en eventueel visa zelf verantwoordelijk.
Is mijn auto tijdens mijn opname in de kliniek veilig?
Alle klinieken en hotels stellen voor de patiënten bewaakte of gesloten parkeerplaatsen ter beschikking.
Taxiservice in TsjechiŽ?
Met name in Praag zou U voor aanvang van de rit de prijs met de taxichaufeur overeen moeten komen. Accepteer geen buitenproportionele tariefen. De rit van de luchthaven naar de kliniek kost normaal ongeveer 15 – 20 €
Biedt de kliniek of CZ-Wellmed betaling in termijnen of financiŽring?
Maak geen schulden voor een schoonheidsoperatie. Is Uw financiële positie of Uw werksituatie van zodanige aard, dan kunt U bij Uw huisbank of eventueel bij onlinekredietbank navraag doen
Hoe en wanneer wordt besloten of een nacorrectie nodig is?
Niet vroeger dan 4 maanden na de operatie dienen uitslaggevende foto’s aan CZ-Wellmed of aan de kliniek te worden toegestuurd. Foto’s van voor en na de operatie worden door de arts met elkaar vergeleken en beoordeeld. In het geval dat de foto’s duidelijkheid verschaffen en een correctie objectief gegrond is, wordt er een termijn voor de correctie overeengekomen. Het kan zijn dat eerst nog een consult bij een partnerkliniek nodig is.
Tevredenheid en verbeteringsquote?
Geen enkele arts, zowel in Nederland als ook in Tsjechië, heeft alleen maar tevreden patiënten. Dit heeft te maken met het bereikte resultaat aan enerzijds en anderzijds met de vaak buitenproportionele verwachting van de patiënt. Gemiddeld hebben wij bij alle onze artsen een verbeteringsquote van 1-2%. Een goeie quote naar onze mening.
OP-aanbetaling
Betaalt U s.v.p. uiterlijk 4 weken voor de OP-termijn de OP-aanbetaling in hoogte van Ä 375,-- en het bemiddelingstarief in hoogte van Ä 125,-- + belasting op onze rekening. Het resterende bedrag dient aan de arts ter plekke betaald te worden. Een OP-termijn is alleen mogelijk na betaling van het bemiddelingstarief en de OP-aanbetaling. In geval van afspraken op korte termijn dient de OP-aanbetaling onmiddelijk na de bevestiging van de termijn en prijs overgemaakt te worden.

Raiffeisenbank Maitis, CZ-Wellmed
Konto: 1539 000 Bankleitzahl: 600 693 36
Swiftcode: BIC GENODES 1 RMA
IBAN DE 59 6006 9336 0001 5390 00

Garantie?
Onze artsen garanderen bij een objektief onbevredigend esthetisch resultaat een kostenvrije verbetering tot 12 maanden na de operatie. Een resultaat kan niet eerder dan na maanden na de operatie worden beoordeeld. Alle artsen zijn natuurlijk verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid.


FAQ - Borstvergroting

Welke implantaten worden in TsjechiŽ gebruikt?
Zoals in Nederland worden bij borstvergroting bij voorkeur siliconengelimplantaten van de producenten MC-Ghan-Inamed (USA) , MentorEurosilicone, (D), Polytech-Silimeed (D), PIP (F) en Eurosilicone (F) gebruikt, welke in de EU goedgekeurd zijn. De siliconenimplantaten vervullen de richtlijnen van het gerenommeerde US-Institut of Medicine en zijn daarom betrouwbaar en niet schadelijk voor de gezondheid. Terwijl de implantaten met kookzout makkelijk hangen, zich papperig en gorgelend aanvoelen, trekken de hydrogelkussens water en worden zij met de tijd hard.
Kunnen de siliconengelimplantaten gaan lekken?
De consistentie van de gelvulling is vast, dus lekkageveilig en houdt zelfs dan de vorm, als de implantaat wordt doorgesneden. Vooraanstaande artsen zijn de mening toegedaan dat siliconenimplantaten in vergelijking met andere vullingen de beste eigenschappen hebben.

Zijn er verschillende vormen?

Er bestaan ronde en anatomisch gevormde (druppelvormige) implantaten
Zijn alle implantaten voor borstvergroting altijd op vooraad?
De privékliniek heeft een assortiment van verschillende grootten implantaten tussen 180 ml en 400 ml altijd op vooraad. Wenst U zich anatomisch gevormde/druppelvormige implantaten of aanmerkelijk grotere implantaten, dan vragen wij U vooraf om uitslaggevende foto’s, zodat deze eventueel kunnen worden besteld.
Is het mogelijk de borsten met eigen vet te vergroten?
Eigen vet breekt zich na maanden bijna compleet weer af. Afgestoten vetweefsel vormt soms oliecysten, verkalt of doet pijn.
Hoe lang zijn de implantaten houdbaar?
De siliconengelimplantaten zijn naar gegevens van de producenten ca. 15 jaar houdbaar. Als naar aanleiding van regelmatig voorzorgonderzoek geen verdacht opkomt, is het naar de opinie van veel artsen mogelijk, dat de implantaten voor altijd in het lichaam blijven.
Welke toegangswegen zijn er voor augmentatie?
Behalve de toegang in de okselholte of in het gebied van de tepelhof is de meest frequente toegangsweg de plooi van de borst.
Bestaat er een hogere kans op borstkanker?
Grote studies geven weer, dat bij vrouwen met implantaten geen grotere kans op borstkanker bestaat.
Is kankerpreventie na borstvergroting mogelijk?
De mammographie maakt het vinden van tumoren mogelijk. Met een speciale techniek, de Ekklund-techniek, is de mammographie ook na een borstvergroting mogelijk. Sonographie, kernspintomographie of computertomographie ondersteunen vroegtijdig vinden van een gezwel.

Krijg ik een implantatenpasje en documentatie?

Na borstvergroting krijgt U van Uw arts een implantatenpasje. Dit dient U altijd bij U te hebben, zodat het type implantaat en de grootte kunnen worden vastgesteld. Wijs Uw behandelende artsen voor Uw eigen zekerheid op Uw implantaten.
Hoe vaak zal er na borstvergroting een controle worden uitgevoerd?
Optimaal is één keer per jaar door de behandelende arts of vrouwenarts.
Bestaat er een samenhang tussen implantaten en autoimmuunziekte?
Nee! Dat kon tot vandaag de dag niet worden bewezen.
Doet een borstvergoting pijn?
Doet zich de pijn ook na de operatie voor?
Na de ingreep doet zich een gevoel van spanning in het gebied van de borst voor. Zou zich pijn voordoen, dan is dit met pijnstillers goed behandelbaar. In het geval dat de implantaten onder de borstspier worden geimplanteerd, moet U op sterkere pijn rekenen.


FAQ - Liposuctie

Dieet of vetafzuiging?
Beide maatregelen verschillen principieel. Een dieet is raadzaam ter algemene gewichtsreductie, maar leidt meestal niet tot een optimale figuurverbetering. Bij vetafzuiging worden direct de probleemzonen onderhanden genomen. Het silhouet wordt veranderd.
Komen de afgezuigde vetcellen terug?
Nee. Het aantal vetcellen is genetisch bepaald. Een keer verwijderde vetcellen groeien niet meer terug.
Ontbreken die vetcellen later in mijn lichaam?
Nee. De vetcellen worden alleen punktuell gereduceerd.
Wat gebeurt er met de overtollige huid na de vetafzuiging?
De huid is van nature uit zeer elastisch en beschikt over de eigenschap zich terug aan te passen. Denk alleen al aan de extreme veranderingen tijdens en na een zwangerschap. Door na de vetafzuiging een elastische panty te dragen, wordt het lichaam en de huid nog extra ondersteund en gevormd.
Hoeveel liters kunnen worden afgezogen?
Er zou niet meer dan 5 liter per zitting mogen worden afgezogen. Bij een groter volume is de kans op risico’s aanmerkelijk hoger.
Kunnen meerdere zones in één keer worden afgezogen?
Binnen- en buitenzijde van de bovenbenen, of buik en dijen kunnen bijv. in één termijn worden afgezogen.
Hoe lang moet ik de drukpanty dragen?
Direkt na de operatie krijgt U een drukpanty. Deze zou ongeveer 4 weken dag en nacht moeten worden gedragen. Daarna kan gedurende 2 tot 3 weken de drukpanty af en toe worden afgedaan.
Wanneer wordt er een nacorrectie uitgevoerd?
Zou het resultaat objektief onbevredigend zijn, garandeert de kliniek een nacorrectie.


FAQ – Borstcorrectie en borstverkleining

Zijn er verschillende technieken?
Bij voorkeur worden 2 technieken gebruikt: klassieke T-insnede en de Lejour-techniek welke tot minder littekens leidt.
Moet het tepelhof worden verplaatst?
De tepelhoven worden verplaatst om een goed esthetisch resultaat te bereiken. Over het algemeen blijft gevoeligheid bewaard. De littekens genezen gewoonlijk goed en snel.
Is een zwangerschap of de mogelijkheid tot borstvoeding na een borstverkleining of borstcorrectie beperkt?
Over het algemeen zijn zwangerschappen na borstverkleining en borstcorrecties mogelijk. De mogelijkheid tot borstvoeding kan niet altijd worden gegarandeerd.
Waarop moet er na de ingreep worden gelet?
Tot 2 - 3 weken na de ingreep bent U in Uw normale lichamelijke activiteiten nog beperkt. Tot 4 - 6 weken na de ingreep zou zwaar tillen en sport moeten worden vermeden.
Doet zich na de operatie pijn voor?
Onder normale omstandigheden is pijn aan de borsten minimaal. Zou zich pijn voordoen, dan is dit met pijnstillers goed behandelbaar.


FAQ Buikcorrectie

Hoe verlopen de littekens?
In geval van een kleine buikcorrectie is de insnede ca. 10 cm lang en verloopt direkt boven de schaamhaarlijn. Bij een buikwandplastiek met een normaal oppervlak verloopt de insnede ook direkt boven de schaamhaarlijn, maar de littekens reiken aan de kant tot ongeveer het bekken.
Zwangerschapsstrepen?
De overtollige huid wordt tezamen met het daaronder liggend vetweefsel, tussen de navel en het schaamhaar, verwijderd. Zwangerschapsstrepen worden op deze manier meeverwijderd.
Worden de spieren tezamen mee strakgetrokken?
Uitgerekte buikspieren ten gevolge van een zwangerschap of een sterk overgewicht kunnen bij deze ingreep samen mee strakgetrokken worden.

Persoonlijke vertrouwensgarantie
Ik verzeker U hiermee dat alle artsen van CZ-Wellmed en ikzelf met mijn Service ten alle tijden zullen streven om U een goede dienstverlening respektievelijk een goed behandelingsresultaat te bieden. Basisvoorwaarde hiervoor is de kwalificatie van de arten als mede de gezondheidstoestand en verwachting van de patiënt. Dr. Kufa en Dr. Padera zijn plastische chirurgen en leden van gerenommeerde beroepsverenigingen.
 
Zou na het onderzoek bij één van onze arsten ter plekke vastgesteld worden, dat de gewenste ingreep op basis van medische redenen niet mogelijk is of dat persoonlijke en medische redenen voor afzien van de operatie ter plaatse spreken, wordt de aanbetaling ter hoogte van € 375,-- onmiddelijk aan U terugbetaald.
 
Alle gecontractueerde artsen garanderen bij een objektief onbevredigend esthetisch resultaat een correctie tot 12 maanden na de operatie. Uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres... en foto’s worden door ons natuurlijk vertrouwelijk behandeld.
 
Ik dank U voor het in ons gestelde vertrouwen.
 
Marian Ellens

Ihre Frage wurde nicht beantwortet?

Stellen Sie hier Ihre Frage und wir antworten Ihnen gerne per E-Mail.
Ausserdem ergänzen wir diese Liste um Ihre Frage.

  © webdesign by artXBerlin   

  
    SiteMap :: Nieuwsbiref :: Adviseer :: Impressum :: Privacy policy :: Algemene voorwaarden
This website uses cookies. By further use you agree to the use. Privacy statement.