home Bespaar uzelf tot wel 70% in unze Europese Tsjechische schoonheidskliniek
Home » Privékliniek Praag » Omringen

Omringen in Praag

Praag, de „gouden stad“, is heel goed te bereiken met de trein, bus of per vliegtuig. De prachtige, historierijke oude stad, de Karelsbrug, de Praagse Burcht – Hradcany en verdere bijzondere plaatsen zijn zeker een bezoek waard. De hoofdstad van de honderden torens aan de Moldauoever doet de harten van dichters, schilders en fotografen sneller slaan. Een stad van onvergankelijke schoonheid en met een mysterie, waaraan geen enkele wandelaar zal kunnen ontsnappen. Voor de begeleiding wordt in de kliniek een attractief wellnesprogramma aangeboden.

Sinds de Middeleeuwen heeft Praag de naam een van de mooiste steden ter wereld te zijn. De stad staat bekend onder vele namen: „de gouden stad“, „stad van honderden torens“, „de kroon van de wereld“, „de stenen droom“ etc. Verschillende culturen, die hier door de eeuwen heen samenkwamen, hebben Praag uit het gezichtspunt van stedelijke architectuur tot een waardevol unikum gemaakt. De Praagse Burcht – het symbool van Praag, steekt hoog boven de historische stadskern uit.

 
Sonnenaufgang in der Goldenen Stadt Blick auf Hradschin Blick auf Hradschin bei Nacht

Betoverd door de schoonheid van Praag en door haar prachtige bouwwerken bekenden zich W. A. Mozart, L. van Beethoven, G. Apollinaire, P. I. Tschaikowski, F. N. Dostojewski, A. Rodin, O. Kokoschka, maar ook de britse koningin Elisabeth II., paus Johannes Paul II. en vele anderen. Praag als hun geboortestad wordt beschreven in de werken van dichters en schrijvers als Jan Neruda, Jaroslav Hasek, Jaroslav Seifert, Franz Kafka, Max Brod en Egon Erwin Kisch. De historische stadskern strekt zich uit langs de Moldauoever en bestaat uit zes delen, vroeger zelfstandige steden, welke in de 18de eeuw verenigt werden. De historische stadskern van Praag werd in 1992 opgenomen in de lijst van wereldcultuurerfgoed van UNESCO.

 
Prager Altstadt Kirchturm in Prag U-Bahn-Zugang in Prag
Brücken in Prag

OP-verloop
Hotels
Fotos
Tarieven

Prag Cityguide
Prager Hotels

  
  

Centrum plastické chirurgie
Rehabilitacní klinika Malvazinky

U Malvazinky 5
150 00 Praha 5

  © webdesign by artXBerlin   

  
    SiteMap :: Impressum :: Privacy policy :: Algemene voorwaarden
This website uses cookies. By further use you agree to the use. Privacy statement.